Kaymaklı Künefe
Fırın Sütlaç
Katmer
Hayrabolu
Hayrabolu, özellikle Osmanlı döneminden günümüze ulaşan ve geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip. İncecik açılan hamurun arasına ceviz ve şeker konularak hazırlanan bu nefis tatlı, şerbetle buluştuğunda eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor.
Katmer, incecik yufkaların arasına bol fıstık, şeker ve kaymak konularak hazırlanan, eşsiz tatlılardan biridir. Katmerin enfes lezzeti ve kendine özgü dokusu, tatlı tutkunlarının favorisi olmaya adaydır.
Künefe, taze peynirin tel kadayıfın arasına yerleştirilip nefis bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanan, şerbetle servis edilen geleneksel bir Türk tatlısıdır. Antep peyniriyle zenginleştirilen bu lezzet harikası, tatlı krizlerinize son verecek niteliktedir.
Fırın sütlaç, süt, pirinç ve şekerin enfes bir uyum içinde pişirilip fırında kızartılmasıyla hazırlanan bir Türk tatlısıdır. Fırın sütlaç, hafif yapısı ve kıtır kıtır üst tabakasıyla tatlı severleri kendine hayran bırakıyor.
Bilgi Almak İçin